Belastingadvies voor piloten

Engel Administratie & Belastingadvies heeft vele jaren ervaring in fiscale advisering van nationaal en internationaal opererende gezagvoerders en first officers in de luchtvaart.

Het internationale belastingrecht voor luchtvaartpersoneel is een complexe materie die afhankelijk van een gegeven situatie toegepast dient te worden. Verdragen spelen daarbij een grote rol. Maar ook feitelijkheden, zoals waar de onderneming is gevestigd, waar de piloot woont, de inhoud van het contract met de luchtvaartmaatschappij, de standplaats van de piloot, de betaalde opleidingskosten, enz.

Engel Administratie & Belastingadvies verleent fiscale en financiële adviezen en verzorgt de financiële administratie en fiscale aangiften.

Vragen van piloten hebben betrekking op onderwerpen zoals onder meer: opleidingskosten,  sociale lasten, verzekeringsplicht, pensioenopbouw, waar belasting betalen, welke aftrekposten zijn mogelijk, hypotheek en eigen woning en het opzetten van een zelfstandige organisatie.

De luchtvaart praktijk van ons kantoor is omvangrijk, dit heeft mede als groot voordeel dat de zorgvuldig opgebouwde contacten met de diverse inspecties en eenheden van de Belastingdienst waardevol zijn. Een beroep kunnen doen op de algemene beginselen van behoorlijk bestuur blijkt in de praktijk een groot goed.

 

  • Burg. Jansenstraat 56
  • 5037 NC Tilburg
  • 013 544 70 97
  • 06-53394725

BELASTINGADVIES VOOR PILOTEN

Ruime ervaring in fiscale en financiele begeleiding van nationaal en internationaal opererende gezagvoerders en copiloten

Begeleiding van startende ondernemers

Oplossend meedenken bij alle vragen die er zijn bij een eigen bedrijf starten

Trusted Advisor

Een gewaardeerde en vertrouwde adviseur die zowel specialist is in het opbouwen, onderhouden en in stand houden van relaties